Midden-Oosten

Onze business in het Midden-Oosten gaat terug tot 2007, toen de nieuwe CEO van Sadafco (Saoedi-Arabië) op zoek was naar zowel strategische als operationele marketing- en sales interim managers. BrainTower kon toen een helpende hand verlenen, en sinds 2009 zijn wij permanent aanwezig in het Midden-Oosten.

De klanten van BrainTower Middle-East zijn zowel lokale Arabische bedrijven (en families) die op zoek zijn naar verdere groei voor hun top- en bottom line, als Westerse bedrijven die hun activiteiten in de Golfstaten verder willen ontwikkelen.

BrainTower levert een aantal services specifiek voor Westerse bedrijven:

  • Haalbaarheidsstudies
  • De uitwerking van mogelijke business models
  • De screening/selectie van potentiele partners
  • Het faciliteren en begeleiden van deals
  • Business development
  • Van leadgeneratie tot het sluiten van een deal

Via haar lokale partners heeft BrainTower een uitstekend netwerk opgebouwd in Saoedi-Arabië, Oman en Qatar.

We zijn ervan overtuigd dat er (zakelijk) succes in het Midden-Oosten te boeken valt door Westerse expertise te combineren met lokale marktkennis en een diepgaand notie van de lokale cultuur.

 

Kholoud Al Dosari & HH Princess Astrid of Belgium

Prinselijke missie in het Midden-Oosten

Kholoud-Aldosari

Kholoud Aldosari

david

David Kodde

Imagen4
Imagen3
Imagen7
Imagen8
Imagen6

Impressions

gerald

Gerald Naelaerts

 

Naam Gerald Naelaerts
Functie Practice Leader Instore Excellence
Expertise Instore Excellence door 1) de shopper zo goed mogelijk te begrijpen 2) een op feiten gebaseerde en harmonische samenwerking te bereiken tussen leverancier en retailer en 3) efficiënte category management
Korte biografie Na mijn studies TEW (Universiteit Antwerpen) en Vlerick, deed ik 10 jaar werkervaring op bij Mars (sales), AC Nielsen (marketing consultant voor leveranciers en retailers), Retail Insights (market research consultant) en Kuwait Petroleum (analyst / Shop Advisor). Hierna zette ik de stap naar zelfstandig project management. Sinds 2008 ben ik aan de slag voor BrainTower. Mijn sterkte ligt in een groot analytisch vermogen, gekoppeld aan een pragmatische geest. Eerder leverde ik al succesvolle interim missies op voor onder andere Vandemoortele, Sara Lee, H&BC, Texaco, PepsiCo, Spotless Group en Diageo. Door de jaren heen deed ik veel ervaring op inzake de verschillende retailkanalen (supermarkten, drug stores, tankstations, etc), en ik combineer die ervaring graag met mijn passie voor het bouwen van bruggen tussen bedrijven en mensen. Buiten de werkuren ben ik (samen met vriendin Mieke) vooral bezig met het ‘temmen’ van onze twee kleine monsters, Charlotte en Thomas. Oftewel, “the biggest challenge yet ;-)
Hobby’s Vreemde culturen, reizen, film, wintersport, voetbal, alsook wining & dining.
Levensmotto What you give is what you get.
LinkedIn http://be.linkedin.com/pub/gerald-naelaerts/1/b40/625

 

Philippe

Philippe Lehouck

Naam Philippe Lehouck
Functie Associate, Founder Telec Solutions
Expertise Sales Force Outsourcing, Telemarketing, Business Development en KMO-management
Korte biografie Na mijn studies Handelswetenschappen (HUB), werkte ik in verschillende commerciële functies bij Mars Belgium en bij IT-distributeur Tech Data. Van 2005 tot 2007 was ik als interim manager en consultant actief bij Proximus, Orangina-Schweppes, Chiquita, Samsonite en Danone. Daarna (2007-2011) werkte ik samen met Jan aan de verdere uitbouw van de interim managementactiviteiten van BrainTower. In 2010 breidde ik onder de naam Telec Solutions het dienstenaanbod verder uit door het oprichten van een divisie ‘Sales Force Outsourcing’ en ‘Telemarketing’.Samen met mijn vrouw Karin heb ik ook een zoon, Arno.
Hobby’s Ski, film, gaming en Italiaanse wijnen.
Levensmotto
LinkedIn http://be.linkedin.com/in/philippelehouck
Myriam

Myriam Roekens

Naam Myriam Roekens
Functie Management Assistant
Expertise Office Management, Customer Services, Sales (FMCG, Fashion, Lifestyle)
Korte biografie Na mijn studies Secretariaat (Moderne Talen) en een jaar regentaat, startte ik mijn professionele carrière als secretaresse technische dienst bij Zwaans NV (bouw). Vervolgens verhuisde ik naar Corporate, eerst bij PepsiCo als Secretary Sales Director & Commercial Assistant (1981-1999), en dan bij United Biscuits/Biscuits Delacre als Office Services Manager (2000-2001). Begin jaren ’00 stapte ik dan over naar de KMO-wereld, waar ik gedurende 5 jaar de International Sales Management en Customer Services voor Branie Waistware (Orang Tiga) op mij nam. Sinds november 2006 ben ik in dienst bij BrainTower als management assistant.Verder ben ik ook de moeder van Eva (°1984) en Stijn (°1987), en de trotse oma van Lise (°15-03-2014)
Hobby’s reizen, wandelen, fietsen, joggen
Levensmotto
LinkedIn http://be.linkedin.com/pub/myriam-roekens/3/67/943
Jan

Jan De Lancker

Naam Jan De Lancker
Functie Founder & Practice Leader Business Development
Expertise Business & Commercial Strategy, Business Development, Commercial Due Diligence, Entrepreneurship
Korte biografie Na het voltooien van mijn studies Bedrijfseconomie (UGent) en Marketing (Vlerick), werkte ik 18 jaar binnen blue chip corporates, o.a. bij Mars (Marketing), DE Master Blenders (M&S), Nike (Sales) en PepsiCo (General Management). De ervaringen die ik opdeed met een eigen start-up in de modewereld en als general manager bij UB/Delacre, legden de basis voor de oprichting van BrainTower in 2002.
Ik ben sterk gepassioneerd door ondernemerschap en innovatie, en ben daarom ook betrokken bij een aantal start-ups in onder andere de voedings-, technologie- en mobiliteitsindustrie. Naast het begeleiden van deze start-ups, help ik ook graag bij het bouwen van bruggen tussen industrieën, culturen en mensen.
Samen met mijn vrouw Dominique heb ik 2 kinderen, Sofie en Alexander.
Hobby’s Vreemde culturen, reizen, design, sport (voetbal, ski, badminton en fietsen)
Levensmotto If you can dream it, you can do it (Walt Disney)
LinkedIn http://be.linkedin.com/pub/jan-de-lancker/0/412/30b/
Martine

Martine van Haare

Naam Martine van Haare
Functie Accounting
Korte biografie Gedurende 3 jaar (1984-1987) werkte ik als secretaresse en boekhoudster bij het reisbureau Transintra en bij Explorado. In 1990 zette ik de stap naar werken op zelfstandige basis bij verschillende KMO’s actief in (onder andere) marketingcommunicatie en printing software. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor al wat boekhouden en financials is bij BrainTower en bij verschillende andere KMO’s in de regio Antwerpen.
Verder ben ik getrouwd met Vincent, en samen hebben wij 4 fantastische kinderen: Caroline, Dimitri, Nicolas en Denis. Voordien studeerde ik Secretariaat-Moderne Talen in Brussel.
Hobby’s Tennis, zwemmen, lezen
Thierry

Thierry Moubax

Naam Thierry Moubax
Functie Marketing Expert, Consultant & Coach
Expertise Strategie & Online
Korte biografie Ik heb meer dan 20 jaar internationale bedrijfservaring bij onder andere Shell, DHL en Securitas op zowel lokaal niveau (België en Spanje) als op Europees en globaal niveau. Ik ben ook de oprichter van Blue Compass, een bedrijf dat educatieve applicaties voor kinderen maakt. Tot op heden hebben we daar al meer dan 1,2 miljoen downloads gerealiseerd.Vier jaar geleden verliet ik de corporate wereld om mijn passie voor technologie en online te “materialiseren”. Ik volgde tientallen (online) cursussen, ging naar seminars in de VS, en leerde deze ‘underground’ wereld beter kennen en beheersen.Zo werkte ik me in deze ‘geek-wereld’ op tot een autoriteit op het gebied van online, zowel in België als in het buitenland. Naast mijn eigen bedrijf (Blue Compass), help ik ook andere organisaties om hun online business en marketingstrategie uit te werken.Tot slot spreek ik regelmatig op seminars, geef ik in-house trainingen, en leer ik starters aan hoe ze hun eerste dollars online kunnen verdienen.Voor ik mij op de wereld van online stortte, studeerde ik Handelsingenieur (KU Leuven ). Daar spendeerde ik ook een jaar in Italië. Toch ben ik nog niet klaar met studeren: als ‘eeuwige student’ ben ik gepassioneerd door de mens en technologie.

Ik ben getrouwd met Fellisa (Spanje) en heb 2 kinderen: Guillermo & Sofia.

Hobby’s levenslang leren, fotografie, psychologie, reizen, wijn, tennis
Levensmotto “Do what you love and you’ll never have to work again”
LinkedIn be.linkedin.com/in/moubax
Imagen1

Wim Focquet

Naam Wim Focquet
Functie Partner / Practice Leader Change & Leadership
Expertise Mijn missie is het bijdragen tot een goede balans tussen organisatorisch succes en persoonlijke tevredenheid bij alle deelnemers. Ik heb een passie voor het begrijpen van wat mensen drijft. Ik hou ervan om een mentor te zijn voor leiders in het managen van talent, met focus op de “moeilijke relaties” en de minder zichtbare culturele stromingen.
Change management en positieve transformatie zijn mijn twee hoofdobjectieven. Positieve verandering is een constante in het huidige (bedrijfs)leven. Enkel wanneer mensen hun ware zelf vinden en in staat zijn diepere conversaties te voeren, kan een organisatie een blijvende groei bereiken. Mijn energie gaat naar het helpen van leiders, medewerkers, klanten en aandeelhouders.
Korte biografie Mijn universitaire studies volbracht ik in Germaanse Filologie (UGent) en Marketing (Vlerick). Tot vandaag ben ik bezig mezelf te ontwikkelen in diverse mens- en organisatiegeoriënteerde wetenschappen en richtingen.
Ik genoot in verschillende internationale rollen (onder meer als HR Director bij TNT Europa en de beide Amerika’s), waarbij ik complexe veranderingstrajecten heb begeleid (diverse culturen, strategieën en geografieën) in een grote multinational.
Daarnaast was ik meer dan 15 jaar adviseur van leiders en bedrijven in het ontiwkkelen van organisatiesystemen die gebaseerd zijn op de kracht van mensen. Ik heb gaandeweg geleerd dat iedere keuze gebaseerd is op een compromis, en dat je ambiguïteit moet omarmen om persoonlijk succesvol te zijn. Je kan geen positieve organisaties ontwikkelen zonder de mensen te ontwikkelen en zonder het vertrouwen te installeren waardoor alle medewerkers zich betrokken en geïnspireerd voelen.
In 2011 trad ik toe tot de adviesraad van BrainTower, en het is dan ook een groot genoegen nu actief bij te kunnen dragen tot de verdere groei.
Mijn grootste en meest boeiende veranderingsprogramma zijn onze (mijn en Inges) zonen, Matteo en Emilio. We beseffen dat zij onze grootste gidsen zijn om te evolueren van slim naar wijs.
Hobby’s Andere mensen leren kennen, creativiteit en innovatie, natuur en sport, alle goede dingen van het leven ontdekken.
Levensmotto “Look inside yourself. You are more than what you have become.” Mufasa, The Lion King
LinkedIn linkedin.com/in/wimfocquet
salim

Salim Al Barami

Naam Salim Al Barami
Functie Managing Partner (BrainTower Middle East)
Hobby’s Travel, reading, football
Levensmotto “When injustice becomes law, resistance becomes duty” – Thomas Jefferson
Kholoud-Aldosari

Kholoud Aldosari

Naam Kholoud Aldosari
Expertise CSR (Corporate Social Responsibility)
Korte biografie
As the first Saudi female CSR advocate, I also found the “Gulf Social Responsibility (GSR)”, the first social enterprise focusing on bridging the gap between the corporate understanding of CSR and its practical applications in Saudi Arabia. During my work with the Alwaleed bin Talal foundations, I have travelled extensively to Africa, which provided me with firsthand experience of the impact CSR can have on our global community. Other projects I have worked on involved global organisations such as the Bill & Melinda Gates Foundation, the Carter Center, Silatch, the Clinton Initiative and many more.Before moving back to Saudi Arabia, I spent my childhood in the US, and later on, studied in the UK to earn my degree in Mathematics.
Hobby’s I’m an avid reader and traveler. I dream of seeing the world, and enjoy reading philosophy, history and nonfiction. I enjoy swimming, even though I am from a desert (that’s a joke). I am an art enthusiast and while traveling, I like to see the arts of each place. My favorite artist is Gustav Klimt.
LinkedIn https://www.linkedin.com/profile/view?id=55462895
david

Dr. David Anthonie Kodde

Naam David Anthonie Kodde
Functie Managing Partner (BrainTower Middle East)
Expertise Business Development, General Management, Investment Optimisation, Operational Improvements, Finance, M&A transactions, Cross-Functional Expertise, focus on strategy and detailed implementation.
Korte biografie
After completing my studies in Finance & Economics at the Free University of Amsterdam, I obtained my PhD in Economics at the University of Rotterdam. For the next 30 years, I was active as a CFO for several multinationals, both in the Netherlands and abroad. As such, I worked at Mars Confectionary (Netherlands, Germany and Europe), PepsiCo (Western Europe), C&A Fashion Retail (Europe), NEC Computers (global, exc. Japan), Grohe (Germany, global), etc.Throughout my career, I have gathered extensive experience across cultures, industries and operational trajectories. I get my professional energy from motivating teams to determine and implement the right strategy and operations in order to achieve strong results.Besides work, I mostly spend my free time with my wife Jonneke, a famous sculptor of bronze birds. She taught me to combine professional achievements with an appreciation for (inter)human skills.I also believe that you can learn something new every day from watching your children grow up: they are like a moving mirror of your own behavior from which you can learn something about yourself.
Hobby’s Bronze sculptures of Jonneke (my wife)
Levensmotto Making a change to contribute
LinkedIn https://www.linkedin.com/profile/view?id=103638358
sara

Sara De Cuyper

Naam Sara De Cuyper
Functie Associate Business Development
Expertise Het rendabel en duurzaam doen groeien van een business op basis van aantrekkelijke commerciële plannen, robuuste partnerships met klanten, efficiënte processen en gemotiveerd teams. Doorheen dit alles het evenwicht bewaren tussen strategie en uitvoering.
Korte biografie Na mijn opleiding TEW (K.U.L) en een MBA in Algemeen Management (Vlerick Business School) ging ik aan de slag bij P&G. Daar deed ik gedurende 14 jaar ervaring op in een 7-tal functies (o.a. Commercial Director Retail, Business Unit Director Benelux, Customer Director International Trade, …), en specialiseerde ik me in business development: het ontwikkelen van de juiste commerciële strategieontwikkeling, het opzetten en onderhouden van partnerships met klanten en het verzorgen van een perfecte uitvoering samen met een gemotiveerd team. Constant op zoek gaan naar verbetering is wat me drijft. Hierbij kruiste mijn pad dat van BrainTower, en sinds september 2015 streven wij samen verder naar excellentie! Samen met mijn echtgenoot Bert heb ik 2 grote kapoenen, Charlotte en Victor, die ons elke dag een extra portie geluk bezorgen.
Hobby’s Reizen, skiën, lekker eten, genieten.
Levensmotto Make your dreams come true!
LinkedIn https://be.linkedin.com/in/saradecuyper

 

Caroline

Caroline Vervaeke

Naam Caroline Vervaeke
Functie Associate Marketing & Communication
Expertise Het uitbouwen van sterke en unieke merken, als basis voor duurzame merkentrouw. De efficiëntste communicatie & marketingmiddelen inzetten om de eigen organisatie en klanten te overtuigen van dat merkverhaal. Voortdurend evalueren van succes.  Het uitbouwen van een marketing organisatie die zich voortdurend aanpast aan de turbulente marktomstandigheden, de veeleisende consument, de digitale technologie en het snel evoluerend omnichannel media- en distributielandschap.
Korte biografie Na mijn studies Rechten en een MBA in Marketing, heb ik ondertussen meer dan 25 jaar ervaring opgedaan in marketing en communicatie functies zowel bij communicatie bureau’s (TBWA, Saatchi, Duval Guillaume …) als bij adverteerders, in verschillende sectoren waaronder retail, healthcare, media, services, banking, FMCG ….Mijn persoonlijke guidelines als marketeer zijn: focus, agility, creativity, tangibility, sustainability, kortom FACTS.

Wat mij het meest energie geeft is mijn team: coachen, ervaring delen, mensen doen groeien …  Wat me het meest motiveert elke dag zijn mijn familie (trotse mama van Sander, Jolien en Louise) en mijn vrienden.

Hobby’s Lekker eten, skiën, vrienden, reizen, lezen, Gent
Levensmotto Work until it works!
LinkedIn https://be.linkedin.com/in/carolinevervaeke

 

Gerrit

Gerrit De Backer

Naam Gerrit De Backer
Functie KMO Markt
Expertise Het verhogen van de rendabiliteit en het optimaliseren van structuren bij kmo’s door :

  • Advies over algemene strategie en commerciële aanpak
  • “Meten is Weten”:  het inzichtelijk maken van kosten – opbrengsten – marges
  • Analyse van de verkoopkanalen, klanten en productportfolio, concurrentie
  • Begeleiden van de implementatie van een nieuwe commerciële aanpak en strategie

Daarvoor maken we gebruik van zeer praktische modules die duidelijk en implementeerbaar zijn op korte termijn.

Het Brain Tower team en aanpak is gecertifieerd waardoor er gebruik kan gemaakt worden van de KMO portefuille van het Vlaams Gewest

Korte biografie Na mijn studies (TEW,  Universiteit van Gent) kon ik direct aan de slag bij Mars.Ik heb 22 jaar ervaring in sales en trade marketing in verschillende sectoren (fmcg, diy, telco), verschillende kanalen (retail, wholsesale, export) en met zeer verschillende productportfolio (merken, private label, B2B en diensten).De laatse 5 jaar, als lid van het directie commitee van Eltra en Imperial Meat Products, kon ik meewerken aan de uitwerking en implementatie van nieuwe strategiën waardoor ik naast sales ook een zeer sterke operations en finance focus heb gekregen.

Mijn drijfveren zijn passie en kennis.

Passie voor klanten en producten.

Kennis van sales en operations processen, kennis door analyse van cijfers, kennis door het maken van plannen en strategiën en de verantwoordelijk te nemen om ze te implementeren.

Mijn grootste passie is mijn gezin. Met mijn vrouw Caroline en onze 2 kinderen (Madeline en Louis) hou ik ervan om samen te reizen, relaxen en te genieten van een leuk restaurant.

Hobby’s Golf, wining en dining, reizen en korte trips met family & friends
Levensmotto Practise what you preach
LinkedIn https://be.linkedin.com/in/gerritdebacker