Wie zijn we?

In 2002 werd BrainTower opgericht als een marketing – en sales ‘boutique’. Onze dienstverlening steunt op drie pijlers: consulting & adviesverstrekking, project management en interim management. Wij vertrouwen op ons gedreven, ervaren team om onze opdrachten tot een goed einde te brengen en om aan de wensen van onze klanten te voldoen.
In tegenstelling tot onze concullega’s levert BrainTower niet alleen strategisch advies, maar helpen wij ook bij de implementatie. Dit garandeert dat onze oplossingen altijd hands-on en pragmatisch zijn. Het resultaat is dat wij unaniem uitstekende feedback krijgen van onze klanten (92% zegt tevreden te zijn over onze dienstverlening). BrainTower meet haar succes dan ook in functie van de resultaten die onze klanten behalen.
Onze expertise is gericht op twee geografische regio’s: Europa, met het hoofdkwartier in Boom (België), en het Midden-Oosten, met divisies in Muscat (Oman) en Riyad (Saoedi-Arabië). Voor meer informatie over onze dienstverlening in het Midden-Oosten  kan je hier klikken

** Bron: Customer audit, QFor, 2012.